Tania Huyghe (BE)

Ruimte: Kleine kamer
Project: Cinq semaines en ballon
Omschrijving: Een florale uitwerking in een winters jasje geïnspireerd op de songtekst geschreven door Paul Sawtell van de verfilmde versie ‘Five weeks in a ballon’ waarbij de focus ligt op de drie hoofdpersonages: de geleerde, de criticus en de dienaar en hun bestemming Afrika.

“With the wonders of nature below me
And the limitless sky up above me
I will touch the stars and bow to Mars
Five weeks in a balloon”


“Ik leef in verwondering voor de schoonheid van de schepping in al haar facetten. Met mijn floraal werk streef ik ernaar om de gevoelens en emoties die de natuur en de seizoenen met hun bonte kleurenpracht bij mij teweegbrengen te communiceren op een toegankelijke manier. Natuurlijk en eenvoudig, puur: spelen met contrasten en vormen, bundelen, schikken, rijgen, binden, weven en … creëren. Drie woorden zijn in de loop der jaren steeds meer een rode draad geworden in mijn bloemwerk: less is more !
Door mijn vroegere deelname aan wedstrijden en mijn huidige medewerking aan evenementen word ik in de gelegenheid gesteld om mij artistiek te ontplooien, te groeien in mijn vak en grenzen te verleggen.
Het mooie aan mijn vak is dat je met bloemen altijd een positieve boodschap brengt. Zelfs in tijden van rouw en lijden zijn bloemen balsem voor de ziel. Met bloemen spreek je een taal van troost, liefde, vriendschap, genegenheid, waardering, …”